Wednesday, February 01, 2006

Prvni opravdu pracovni den

dneska sem vstavala v 9. nejaka ta sprcha, vlasy, novej oblicej atd... a skoro sem prisla pozde do prace... na desatou. vetsinu dni budu chodit na devatou, ale i to je supr, vyhledem k tomu, ze doma sem musela vstavat na praxi asi tak v5. dopoledne i odpoledne (ted mam pauzu na obed, kterej sem si jeste nebyla schopna zaridit) sem se slecnou, ktera se jmenuje Aurelia a venuje se tem nejmensim detem. dopoledne sme byly v nejakym stredisku, kde deti ve veku od 2 do 6 let delaly snehulaky. odpoledne je budem hlidat, aby si neublizily, az si budou hrat v Centre de loisirs. tam budu do sesti. vetsinou mam do sesti, nekdy i do sedmi, dvakrat pojedem na nejakej vylet, jednou na bazen a jednou bude marockej vecirek, takze to tady budu skoro celej den, ale asi nemusim, neni to povinny. jenze tady sou opravdu vsichni hrozne mili a takovy sympataci. nejstarsi tu je reditelka Véronique, ty je tak 40. animater, kterej me dostal na starosti a udelal mi plan na dalsi tri tejdny (pak sou prazdniny, takze se to bude menit) se jmenuje Manu, je mu tak 24 a je taky hodnej, nastesti. pak tady pracuje asi 5 holek, vsechny kolem 25 a jeste asi dva kluci (25-30) a jeden pan, kterymu je tak kolem tech 40. to je vsechno. je tady hafo salu (na tanec, hudbu, vytvarku, na hrani atd.). hlavne je tady teplo, a to nejen vevnitr. do prace chodim v mikine a svetru, pac v tom mym megakabate bych se usmazila. teplomer na byte nemame, ale tipla bych to tak na 10 stupnu nad nulou! rano je trochu chladnejc, ale pres den je nadherne. musim si tady koupit nejakou bundicku nebo sacko. je tady obchodak, kterej se jmenuje Monoprix a tam sem videla sako asi za 20 eur, to docela jde. u ceho me cena sokovala nejvic, byla citronka do caje. obycejna mala citronka, ktera u nas stoji nejakych 8 korun, tady nejde pod 1,5 eura. no sileny! zvlast pro cloveka jako ja, kterej pije jen cernej caj s citronem. taky mi jeden kluk rikal, ze je tady hrozne drahy bydleni. v jednech novinach sem videla nabidku realitky a zjistila sem, ze mel pravdu; normalni barak 4+1 stoji kolem 300 000 eur. je tady totiz turisticka oblast, takze je tady vsechno hafo drahy.
taky neco o spolubydlicich: slecna, ktera jela se mnou z Cech, se jmenuje Anna. je ji 25, je Mgr., delala nemcinu a biologii na Masarycce v Brne. je z Ujezdu u Brna.
dalsi je Ali, je mu 23, jeho rodice sou puvodem z Tunisu, ale on je Francouz, pochazi z Lyonu a v Annecy studuje nejaky inzenyrstvi nebo co. kazdej den se neco uci, pac ma ted zkouskovy, ale taky si kazdej den najde chvilku, aby s nama pokecal. a ctvrtej spolubydlic je Ibrahim. je Marocan, zije tady uz asi 5 let, ale cela jeho rodina bydli v Africe. za chvili mu bude19, je taky sympatak, skoro kazdej vecer vyrazi nekam za zabavou, ale treba vcera s nama sedel v kuchyni a pomahal Anne s prekladem clanku, kterej vysel ve francouzskych novinach a je o Praze. pak sme se u nej v pokoji divali na film (jako jedinej ma televizi). no a Ali ma pocitac, sice bez netu, ale aspon si u nej muzu stahnout a vypalit fotky. moc jich zatim nemam, pac jeste ani nebyl cas jit se podivat do mesta nebo tak neco, ani to jejich slavny jezero sme jeste nevidely. ale jen co neco bude, hodim to na flickr.

4 comments:

Anonymous said...

Nazdárek Marti,vypadá to,že to tam musí být fakt bezva. A musím říct,že Ti i trochu závidím, i když se to nemá. Všechny tam pozdravuj.Pá

Anonymous said...

tak to se vám to tam pěkně rozjíždí :) nechápu, že je tam takový teplo. Hlavně ať tě šklebouni nezlobí, rozumíš jim dobře? A má Manu nějaký příjmení? Třeba Chao? :-D

Anonymous said...

Ahoj Martinko, jsem moc ráda, že jsi spokojená a já ve zdraví přežila Tvůj let. Hlavně to teplo je fajn,u nás je momentálně -11. Babička a teta Tě pozdravují,taky Reginald a Minda.
Fotku jsem poslala, many uložila.
Měj se krásně, posílám pusu...

Martina Nováková said...

rozumim v pohode, ale vzdycky si vymyslim nejakou slozitou vetu a pak se do toho zamotam... ale to casem pujde:)