Tuesday, January 31, 2006

Prijezd do Annecy a tak dal...

Ahoooj vsichni!!!!!
zdravim y Annecy!!!! pisu bez interpunkce, pac uz takhle je dost tezky zorientovat se ve francouzsky klavesnici! no cesta teda opravdu stala za to! vstavala sem v nedeli v 3:16... chtela sem ve 3:15, ale pak sem si vzpomnela na ten film 3:15 zemres a radsi sem si budik preridila:). vyjizdeli sme z Polny ve 4 a v 5:45 sme byli na letisti. v 7:15 sme se uz i s Anickou vznesli a nez sme stacily snist supr jidlo, co nam dali, pristavali sme v Parisu. kyvadlovou dopravou sme dojely na Gare de Lyon, sedly si do kavarny a cekaly na nase TGV. asi v jednu sme se i s mym 30-kilovym kufrem vysplhaly do vlaku, ale nenasly sme nase rezervovany mista. pak nam bylo oznameno, ze nejak menily vagony nebo co, takze sme si proste sedly tam, kde bylo volno. 3 a pul hodiny v TGV, kde opravdu skvele funguje klimatizace, byly fakt priserny!!! do Annecy sem dojely zabaleny v kabatech. navic sme zjistily, ze na nas nikdo neceka, tak sme jeste asi hodinu bloudily po nadrazi a pak se rozhodly, ze na privat dojedem autobusem. nasly sme nadrazi MHD, ale po chvili zkoumani jizdnich radu nam doslo, ze nas bus cislo 3 v nedeli nepremava. no nakonec pani Pascale, ktera nas mela vyzvednout volala Anicce, kde sme, ze pro nas prijede. vyzvedla nas na busaku a odvezla na privat. tam nas uvitali 3 spolubydlici. student Ali, studentka Jessica a Ibrahim, kterymu je jen osmnact. Jessica nam ukazovala, jak funguje varna konvice a pod. (jak kdybysme byly nevim odkud) a pak odjela do skoly. zatim spime ve spolecnym pokoji, ale Jessica se dneska a stehuje a ja budu v jejim pokoji.
dneska sem poprvy v praci. je dobry uz to, ze pristup na net a budu pracovat az od 9. z bytu to mam asi 200m. kourovou si muzu dat, kdy chci, jidlo a piti taky a pracovat budu hlavne s detma od 6 do 13 let. budu s nima delat ukoly, hrat si, koukat na filmy a poslouchat hudbu. takovej dum deti a mladeze a druzina dohromady.
taky chodime na hodiny franiny s dalsima cizinkama; Kanadanka, Nemky, Bulharka atd... Ali a Ibrahim si s nama kazdej vecer povidaji a sou moc mili. vcera sme je ucily cesky slovicka a me zase Ibrahim naucil, jak se arabsky napise moje jmeno.
taky sem byla vcera nakupovat; moje milovana cola stoji pullitru 2,20! zase ale maji strasne levnej toaletak, tak nevim, co je lepsi.
vsem rozumim celkem dobre a dokonce mi naskakujou slovicka, ktery sem ani nevedela, ze je znam.
musim koncit a jit neco delat. snad napisu par mejlu (omlouvam se tem, kterym nestihnu napsat) a mozna i budu nekdy na icq.
mejte krasne a piste sms, majly a comments.
diky!

3 comments:

Anonymous said...

Takže to vypadá, že všechno je v pořádku :) Hlavně, že jsi nezaspala...Doufám, že děti sou na tebe hodný a až budeš mít víc času, tak napiš ještě něco o bytě, spolubydlících Anně, městě a tak. Měj se krásně, budu tě dál sledovat :-*

Anonymous said...

Ahoj slecno Novakova!Jaka to novinka, ze jsi ve FR, co v Annecy presne delas? Dle me blahe pameti je to pekne mestecko ve stylu kontinentalni Benatky...Ozvi se, ja tvrdnu v Dijonu ve skole (skype: alice.krutilova, nebo icq: 294-154-703), opatruj se, Alice.

Anonymous said...

čauky martí!tak to sem ráda, že ste bezpečně zvládli cestu a ste v pořádku tam. Příjemnou zábavu s dětma, snad nejsou moc zlobivý!:o)
měj se mocinky krásně!!a často sem připisuj!pac a pusu